Paul van Waning

Ik vind woningcorporaties organisaties die goed passen bij de manier waarop wij in Nederland onze samenleving willen vormgeven. We willen er met elkaar graag voor zorgen dat mensen die zelf moeilijk in goede huisvesting kunnen voorzien toch in een fijn huis wonen. Vandaar dat ik me graag als commissaris inzet voor Woningbedrijf Warnsveld.

Sinds 2004 ben ik bij de volkshuisvesting betrokken, tot begin 2012 als voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Groene Waarden, destijds de woningcorporatie in mijn woonplaats Gorssel. Het commissariaat is een nevenfunctie. Mijn hoofdfunctie is die van zelfstandig werkend organisatieadviseur. Voor een deel werk ik ook in die rol in de volkshuisvesting. Daardoor krijg ik een kijkje in de keuken van veel woningcorporaties en doe daar mijn voordeel mee.

  Het zijn geen gemakkelijke tijden voor woningcorporaties, ze worden aan alle kanten financieel beknot en willen toch hun functie zo goed mogelijk blijven vervullen. Ze willen tegelijk blijven investeren en de huren betaalbaar houden. Ik zie het als mijn taak erop toe te zien dat Woningbedrijf Warnsveld de juiste keuzes maakt en een optimaal resultaat voor zijn huurders behaalt.