Zelf klussen

U huurt een woning van het woningbedrijf Warnsveld. Deze woning wilt u natuurlijk graag aan uw persoonlijke smaak aanpassen. Gelukkig mag u als huurder tegenwoordig zelf de woning veranderen als u zich maar aan een aantal voorwaarden houdt. In de bijlage leest u alles over de (spel)regels. Deze bijlage kunt u via de link aan de rechterkant downloaden.

 

Korte samenvatting van de bijlage

Een aantal zaken kunt u gewoon aanpassen. Voor ingrijpende aanpassingen heeft u toestemming van het woningbedrijf of de gemeente nodig. Wij raden u altijd aan om eerst met ons over de aanpassing te overleggen voordat u de verandering realiseert. Bij verhuizing kunt u in veel gevallen de aanpassing laten zitten.

Verhuizen

Op het moment dat u gaat verhuizen en veranderingen in uw woning heeft aangebracht (de ZAV-voorzieningen), zijn er drie mogelijkheden :

  1. U mag uw verandering in de woning achterlaten of verwijderen. De woning dient in het laatste geval teruggebracht te worden naar de oude (standaard) situatie.
  2. Wij nemen de verandering niet over, maar u mag deze wel aanbieden aan de volgende huurder. Wanneer de nieuwe huurder daar geen interesse in heeft, bent u verplicht de verandering te verwijderen en de woning terug te brengen naar de oude (standaard) situatie.
  3. Indien de verandering niet aan onze voorwaarden voldoet, bent u verplicht de verandering te verwijderen en de woning terug te brengen naar de oude (standaard) situatie.

In de bijlage (zie downloadlink aan de rechterkant) leest u welke veranderingen wij na goedkeuring door de opzichter overnemen en welke u aan een volgende huurder kunt aanbieden als u gaat verhuizen. Staat uw verandering er niet bij? Neem dan contact op met onze opzichter (0575-58 11 11).