Huurachterstand

Als er een huurachterstand ontstaat of dreigt te ontstaan doet u er goed aan om contact met ons op te nemen. Wij kijken, samen met u, hoe de achterstand opgelost kan worden. Afspraken over een betalingsregeling behoort tot de mogelijkheden. Laat altijd iets van u horen zodat wij niet gedwongen worden om stappen te ondernemen die achteraf misschien niet nodig waren. Samen komen wij er altijd uit.

Betalingsregeling

Als de huur niet op tijd wordt voldaan ontvangt u van ons een betalingsherinnering. U kunt contact met ons opnemen om afspraken te maken over een betalingsregeling. Naast de normale huur betaalt u dan een extra bedrag om uw huurachterstand te voldoen. Als wij niets vernemen en de huur is niet voldaan ontvangt u een tweede betalingsherinnering. Wanneer u geen contact met ons opneemt zullen proberen om met u in contact te komen.

Inschakelen deurwaarder

Als het niet lukt om met u in contact te komen of u houdt zich niet aan gemaakte afspraken, wordt de vordering in handen van de deurwaarder gegeven. De kosten hiervan zijn niet gering en komen voor rekening van de huurder. Bovendien loopt u het risico dat wij uw woning laten ontruimen. Laat het dus niet zover komen!

Huisuitzetting

Als u er ook met de deurwaarder niet uitkomt, zal de procedure tot ontruiming van de woning worden ingezet. De deurwaarder verzoekt de kantonrechter om de huurovereenkomst te ontbinden en om een ontruimingsvonnis uit te spreken. Alle gemaakte kosten, inclusief de bestaande huurachterstand, blijven voor rekening van de huurder, ook als u niet meer in de woning woont. Zolang deze kosten niet voldaan zijn blijft de zaak bij de gerechtsdeurwaarder. Wij proberen een ontruimingsprocedure zoveel mogelijk te beperken maar dit lukt niet zonder de medewerking van de huurder.

Geen andere woning bij een huurachterstand of na een huisuitzetting

Als u wilt verhuizen en u heeft een huurachterstand dan kunnen wij geen positieve verhuurdersverklaring afgeven. Het is dan mogelijk dat een nieuwe verhuurder op basis van deze verklaring geen huurovereenkomst met u aangaat.

Na een woningontruiming heeft u geen recht op vervangende woonruimte en komt u gedurende drie jaar niet in aanmerking voor een huurwoning in de regio stedendriehoek, deze worden gepubliceerd via www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

Inschakelen hulpverlening

Bij financiƫle problemen proberen wij u altijd te helpen. Als u niet meer weet hoe u uw financiƫle problemen moet oplossen dan is er begeleiding en hulp. Schroom niet om hiervan gebruik te maken en neem contact op met Het Plein, telefoon 0575-595 700.